Za 8 osoba potrebno je: 200 g brašna, 60 g kakao praha, 120 g hladnog putera isečenog na kockice, 60 g šećera u prahu, 1 jaje, 400 g smokvi, 200 g bele čokolade, 2 dl slatke pavlake i prstohvat soli.
Testo: izblendirajte brašno sa kakaoom, solju, puterom i šećerom da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje i kratko blendirajte. Sakupite testo, oblikujte ga u kuglu i umotajte u streč foliju. Prebacite ga u frižider na oko 30 minuta.
Razvucite testo i njime obložite 8 kalupova za tartalete prečnika 7 cm. Izbockajte dno viljuškom i odsecite višak testa koji prelazi preko ivica kalupa. Smokve operite, obrišite, isecite ih na kriškice, rasporedite na dno tartaleta i pecite oko 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180˚C.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.
Iseckajte belu čokoladu, dodajte joj slatku pavlaku i rastopite je na pari. Prebacite u frižider na pola sata ili dok ne počne da se steže. Potom je mikserom izmutite da dobijete penast krem, rasporedite je u tartalete preko smokvi i po želji ukrasite s još smokvi i čokolade.
Priprema: 35 minuta + 1 sat Kuvanje: 30 minuta Trošak: 623-723 din. 585 kcal po porciji |
Нема коментара:
Постави коментар