28 новембар 2010

Pekarski krompir (Tartiflette)

Amplify’d from www.b92.net

Pekarski krompir (Tartiflette)

Svakodnevni sastojci, znalački gurmanski dodaci i intimna atmosfera, kao i ukusna nepretenciozna jela osiguraće vam užitak koji ćete dugo pamtiti.

Za 6 osoba potrebno je: 800 g krompira, 1 glavica crnog luka, 100 g dimljene slanine, 0,5 dl belog vina, 350 sira kamember, 1 list lovora, 20 g putera, so i biber.

Operite krompire, stavite ih u šerpu s hladnom vodom i lovorom, pa kuvajte 15 minuta od trenutka ključanja. Ocedite ih, oljuštite i isecite na kolutove.

Rastopite puter u dubljem tiganju i na njemu 5 minuta pržite seckani luk i slaninu isečenu na štapiće. Dodajte krompire i pržite 5 minuta. Zalijte vinom, sačekajte da ispari, posolite i pobiberite.

Prebacite krompir sa svim sokovima iz tiganja u ovalni pleh, odozgo postavite šnite sira i pokrijte folijom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220˚C. Uklonite foliju i nastavite s pečenjem još 5 minuta. Poslužite dok je vrlo vruće.

Priprema: 20 minuta
Kuvanje: 45 minuta
Trošak: 574-1.027 din.
360 kcal po porciji

Read more at www.b92.net
 

Нема коментара: